Doe ook mee met ons gebruikersonderzoek!
wikiwijs maken
Bekijk deze nieuwsbrief online
Nieuwsbrief oktober 2016
In deze nieuwsbrief:
  • Uitnodiging gebruikersonderzoek
  • Auteursrecht en arrangementen: Wat mag wel en wat mag niet?
  • Tip: Arrangement met eigen vormgeving tonen
  • Gratis workshop Wikiwijs Maken voor lerarenopleiders
  • Uitgelichte arrangementen
 
Uitnodiging tot deelname aan gebruikersonderzoek
Kennisnet zoekt beginnende én gevorderde leraren en auteurs die op korte termijn willen deelnemen aan een gebruikersonderzoek. Daarin worden zij geïnterviewd over hun ervaringen met en hun verbeterideeën over onze tool Wikiwijs Maken. Kennisnet gebruikt de resultaten van het onderzoek in komende verbetertrajecten. Deelnemers ontvangen een kleine vergoeding.

Wil je ons helpen? Meld je aan op www.startvragenlijst.nl/wikiwijs
 
Auteursrecht en arrangementen: Wat mag wel en wat mag niet?
Als je een arrangement publiceert op Wikiwijs Maken, dan gebeurt dat onder een zogenaamde ‘open auteursrechtenlicentie’. Om preciezer te zijn, een Creative Commons-licentie. Maar wat betekent dat? En wat zijn de gevolgen van publiceren? Wat mag wel en wat mag niet op Wikiwijs Maken?

Lees het artikel op Wikiwijsleermiddelenplein
 
Tip: Arrangement met eigen vormgeving tonen
Wil je een arrangement van iemand anders de huisstijl van jouw school geven? Sommigen doen dat door er een kopie van te maken en de vormgeving te veranderen door middel van een sjabloon. Maar dat kan handiger. Namelijk door de aanduiding van jouw huisstijl-sjabloon achter de url van het bestaande arrangement te plakken. Een kopie maken is dan niet nodig.

Lees de handleiding om te zien hoe dit precies werkt
 
Gratis workshop Wikiwijs Maken voor lerarenopleiders
Ben je of ken je een lerarenopleider? Op 9 november 2016 geeft Kennisnet in samenwerking met de Fontys Lerarenopleiding Tilburg een gratis workshop Wikiwijs Maken voor lerarenopleiders. In deze workshop leer je hoe je bestaand lesmateriaal arrangeert en nieuw lesmateriaal maakt met behulp van Wikiwijs Maken.

Meer weten of inschrijven? Kijk op wikiwijsleermiddelenplein.nl
 
Uitgelichte arrangementen
Sommige leermiddelen zijn goede voorbeelden van wat er met Wikiwijs Maken allemaal mogelijk is. Ze verdienen het om wat extra aandacht te krijgen. Neem vooral eens een kijkje en laat je inspireren:
Jolanda Harrewijn maakte een arrangement over plaatsbepaling met informatie, filmpjes, spelletjes en opdrachten. Bekijk 'Project windrichtingen en coördinaten'
Sander Niessing maakte een arrangement over 'Duurzaamheid' met video's, vragen en opdrachten.
Bekijk ook het arrangement 'Literatuur vmbo GT bovenbouw' van Gerrie Pols voor een uitgebreide lessenreeks over verschillende soorten literatuur.
Wil je deze e-mails niet meer ontvangen? Meld je dan hier af »
Team Wikiwijs Maken - Voor meer info over deze nieuwsbrief of Wikiwijs Maken, neem contact op via support@kennisnet.nl, support.kennisnet.org of 0800 321 22 33.