Hoe maak je jouw arrangementen vindbaar voor anderen?
wikiwijs maken
Bekijk deze nieuwsbrief online
Nieuwsbrief december 2016
In deze nieuwsbrief:
  • Privacy: Pas op wat je je leerlingen laat publiceren!
  • Leer werken met leerlijnen met de online cursus
  • Tip: Zoek afbeeldingen met CC Search
  • Maak je arrangementen vindbaar voor collega’s, leerlingen en ELO’s
  • Uitgelichte arrangementen
 
Privacy: Pas op wat je je leerlingen laat publiceren!
Af en toe publiceren leerlingen arrangementen die zijn gemaakt in Wikiwijs Maken en die hun privé-gegevens bevatten. Die gegevens zijn dan te vinden via Google. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Hoe voorkom je dat? Zet persoonlijke data nooit online.

Meer weten? Lees het blogartikel op Wikiwijsleermiddelenplein
 
Leer werken met leerlijnen met de online cursus
Met kennis van leerlijnen kun je jouw onderwijs beter aansluiten bij dat wat leerlingen nodig hebben. Kennisnet heeft een online cusus gemaakt over het ontwerpen, organiseren en evalueren van leerlijnen op jouw school.

Ga naar de cursus Werken met leerlijnen
 
Tip: Zoek afbeeldingen met CC Search
In de vorige nieuwsbrief stond een artikel over auteursrecht en arrangementen. Op afbeeldingen rust vaak auteursrecht en die kun je dus niet zomaar gebruiken in je arrangement. Hoe vind je nou bruikbare afbeeldingen? Een goede manier is om te zoeken via Creative Commons. Zo vind je afbeeldingen die je van de auteur mag hergebruiken. 

Probeer uit: CC Search
 
Maak je arrangementen vindbaar voor collega’s, leerlingen en ELO’s
Heb je wel eens leermiddelen gevonden via Google of in de database van Wikiwijsleermiddelenplein? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt hoe handig het is dat je kon zoeken op vakgebied en leerniveau. Je kunt je eigen arrangementen ook beter vindbaar maken. Zo help je je collega’s verder en stimuleer je het gebruik van je materiaal door anderen.

Lees hoe je dit doet op Wikiwijsleermiddelenplein.nl
 
Uitgelichte arrangementen
Sommige leermiddelen zijn goede voorbeelden van wat er met Wikiwijs Maken allemaal mogelijk is. Ze verdienen het om wat extra aandacht te krijgen. Neem vooral eens een kijkje en laat je inspireren:
Maarten van Dijken maakte een arrangement over het berekenen van de oppervlakte van een parallellogram. Met filmpjes en oefenopgaven.
Met het arrangement van P.J. Dreef kunnen leerlingen een digitaal practicum doen over de Wet van Archimedes. Bekijk het arrangement
Wil je deze e-mails niet meer ontvangen? Meld je dan hier af »
Team Wikiwijs Maken - Voor meer info over deze nieuwsbrief of Wikiwijs Maken, neem contact op via support@kennisnet.nl, support.kennisnet.org of 0800 321 22 33.