Winnende arrangementen & advies Onderwijsraad
wikiwijs maken
Bekijk deze nieuwsbrief online
Nieuwsbrief juni 2017
In deze nieuwsbrief:
  • Advies Onderwijsraad: “Faciliteer ontwikkelen van open leermiddelen”
  • Winnaars wedstrijd Open Education Week
  • Wijzigingen Wikiwijs Maken in 2017
  • Auteursrecht en internet, wat mogen scholen wel en niet?
  • Uitgelichte arrangementen
 
Advies Onderwijsraad: “Faciliteer ontwikkelen van open leermiddelen”
“Ondersteuning en facilitering van het gebruik van open leermiddelen zou krachtiger moeten worden vormgegeven dan nu het geval is”. Dat staat in het advies Doordacht digitaal van de Onderwijsraad. Bedoeling is dat docenten meer invloed krijgen op digitalisering van het onderwijs.

Meer weten? Lees verder
 
Winnaars wedstrijd Open Education Week
Eind maart hield Wikiwijs een wedstrijd in het kader van de Open Education Week. De jury van 15 Leermiddelspecialisten heeft alle ingezonden Wikiwijs-arrangementen bekeken en beoordeeld. De 10 winnende arrangementen zijn stuk voor stuk open leermaterialen. Dat wil zeggen dat je ze vrij mag gebruiken, aanpassen en verspreiden.

Benieuwd wie de winnaars zijn? Bekijk de uitslag
 
Wijzigingen Wikiwijs Maken in 2017
In het nieuwe schooljaar verwachten we een groei in het aantal leerlingen die lessen volgen via Wikiwijs. Ook zullen er weer meer arrangementen worden gemaakt. Daarom werkt ons ontwikkelteam de komende zomermaanden aan het optimaliseren van de snelheid van de site.

Naar aanleiding van een vraag op Twitter maakten we een overzicht van aanpassingen in Wikiwijs in de afgelopen maanden. Lees hier wat er tot nu toe al is veranderd.
 
Auteursrecht en internet, wat mogen scholen wel en niet?
Wikiwijs Maken is een prima tool voor het maken van open leermateriaal. Dit zijn leermiddelen die vrij te gebruiken, te kopiëren en te bewerken zijn, omdat ze met een open auteursrechtenlicentie werken. Maar wat als je te maken hebt met ander materiaal? Kennisnet beantwoordt die vraag in een online brochure.

Lees de brochure op Kennisnet.nl
 
Uitgelichte arrangementen
PO groep 4-8: Kimberly Verdonk maakte de webquest 'De stoerste dinosaurus', dat het keurmerk van De Leermiddelspecialisten kreeg.
VO Engels: Bekijk het arrangement 'Verrijking 1 Engels Food and Drinks' voor "afwisselende en interactieve opdrachten waarin verschillende vaardigheden aan bod komen. Duidelijke en leuke lessen waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende websites en video's," volgens Leermiddelspecialist Nagehan Sal.
Wil je deze e-mails niet meer ontvangen? Meld je dan hier af »
Team Wikiwijs Maken - Voor meer info over deze nieuwsbrief of Wikiwijs Maken, neem contact op via support@kennisnet.nl, support.kennisnet.org of 0800 321 22 33.